Op werkdagen voor 14:00 uur besteld morgen in huis Gratis bezorging in Nederland vanaf € 50 Bezoek en afhaaladres Service, advies en garantie

Giant biofill XL UV-C

Giant biofill XL UV-C

Bijbehorende producten & alternatieven:

Gegevens :

Merk: Velda 
Type: Giant Biofill XL + UV-C
Soort: Doorstroomfilter + UV-C unit 18 Watt
Garantie: 2 jaar

Specificaties :

Liters per uur : 15.000 ltr
Maximale vijvergrootte : 60.000 ltr
Maximale vijvergrootte koivijver : 20.000 ltr
UV-lamp : 18 Watt
Slangtule invoer :  32/40/50 mm
Slangtule filtertrap 32/40 mm
Slangtule uitvoer :  75 mm
Afmetingen (h x b x l) : 60 x 80 x 60 cm

Eigenschappen :

Filtercassettes  Het Giant Biofill XL filter bevat 4 uitneembare cassettes, waarvan er 3 gevuld zijn met filtermateriaal.
 UV-C Unit  Dit filter wordt met een krachtige 18 Watt UV-C unit geleverd.

Omschrijving :

De basis van het Giant Biofill XL is een grote en ruime filterunit met een bruto inhoud van circa 250 liter. Om de filtercapaciteit extra te vergroten kunnen, m.b.v. de bijgeleverde verbindingswartel, 2 (of meerdere) filters aan elkaar worden gekoppeld. Midden onderin het filter is een afvoermogelijkheid gecreëerd. Door eenvoudig de schuif te openen wordt slib en vuil afgetapt.

 

De UV-C unit:

De bijgeleverde inbouw UV-C Unit 18 Watt is geschikt om 10.000 liter vijverwater kristalhelder te houden. De unit kan eenvoudig in de houder worden gemonteerd. De UV-C lamp verwijdert zweefalgen (groen water) en is een uitstekend hulpmiddel bij het bestrijden van bacteriële infecties. Het Giant Biofill XL filter heeft een gescheiden compartiment, waardoor de UV-C straling niet in aanraking komt  met de filtermaterialen. Hierdoor worden de micro-organismen in het filtermateriaal niet geschaad. De unit heeft een transparante schroefdop waardoor veilig gecontroleerd kan worden of de lamp brandt.

 
Casettes:

  1. De eerste cassette dient voor de inbouw van de UV-C Unit en de bijgeleverde Mineral Filterstart. In het deksel luchtpomp worden aangesloten.
  2. De tweede casette is gevuld met bioballen. Dit zorgt voor een uitstekende vuilfiltering en een aangroeimogelijkheid voor micro-organisme.
  3. De derde cassette bevat een grove Japanse mat. Deze mat filtert de fijne stofdelen uit het water en zal na een periode miljarden micro-organismen bevatten.
  4. De laatste cassette is voorzien van een fijnere Japanse mat. Hierdoor worden zelfs de kleinste vuildeeltjes uit het water verwijderd. Alle filters zijn uitneembaar waardoor ze goed te onderhouden zijn.

 

Informatie

Het Velda Giant Biofill XL is gebaseerd op het doorstroomprincipe. Het water wordt via de eerste cassette, waarin een UV-C Unit (meegeleverd) en optioneel beluchting (Silenta 300) en verwarming (Pond Heater 150 of 300) kan worden aangebracht, naar 3 uitneembare cassettes met filtermaterialen geleid. De mechanische en biologische werking van de filtermaterialen, de mogelijkheid om het water gelijktijdig te behandelen tegen zweefalgen en ziekteverwekkers en tenslotte de mogelijkheid het water te verwarmen en verzorgen met zuurstof, maakt van het Giant Biofill XL een verantwoorde investering voor het verkrijgen van gezond en kristalhelder vijverwater.

Giant biofill XL UV-C

Levertijd : Max. 3 werkdagen
€ 499,00 incl. 21% btw
Aantal:

Persoonlijk advies

Bel: 0318-590507 of mail naar klantenservice@tegapo.nl

Maandag tot Vrijdag 08.30 - 17.00 uur,  Zaterdag 08.30 - 16.00 uur

 

Partners BM winkels 1

 

Gebruik maken van deze website betekent dat u de Algemene Voorwaarden accepteert. Om Vijverartikelenonline.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.